5. Panorámafutás Zebegény

Zebegény strand rajtIdén már 5 éves lesz a zebegényi Panorámafutás! Erre a jubileumi versenyre különösen készülünk, igazi ünnepnap lesz számunkra. Az időpontot kicsit hátrébb, szeptemberre tettük, szombat délelőttre. Reméljük, hogy minél többen lesznek velünk olyanok is, akik az előző évek valamelyikén már indultak Zebegényben, nekik külön meglepetéssel készülünk.
5. Panorámafutást Zebegényben. Új időpont! A pálya a régi, Szob és Nagymaros közötti bicikliúton halad, ahol minimális szintkülönbséggel végig a Duna mellett futhattok, miközben csodálatos kilátás nyílik a vízre, hegyekre és a Visegrádi várra.

2018. Szeptember 22.

Program:
Rajtszámátvétel:
8:00-10:00-ig
Szőnyi István Általános iskola
100m a versenyközponttól

Rajt:
10:00 – 25 és 17 km
10:20 – 8 km
10:30 – 2 km
13:00-tól Eredményhirdetés

Panorámafutás Zebegény 18-10Frissítés:

A futópályán kb. 4 km-ként lesznek frissítőállomások

Tervezett útvonal:
Kerékpár út Nagymaros és Szob között, lásd Térkép oldalunkon      

Versenyközpont, rajt -cél:

Zebegényi Strand – Rajtszám átvétel
Öltöző, Ruhatár, Zuhany az iskolában.
Figyelem! A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalunk!
WC a versenyközponttól 50m-re található

Távok:
25 km, 17 km, 8 km, 2 km

Helysz_zebegény25 km:

A Panorámafutás rendezvény főszáma. Zebegény – Nagymaros – Zebegény – Szob -Zebegény végig a Duna mellett. A futás élménye mellett az elénk táruló látvány sem utolsó. Minden célba érkezőnek befutóérmet adunk. Ezen kívül a versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi) és korcsoportonként (külön női és külön férfi) az első 3 helyezettet díjazzuk.

Kategóriák:

– 16 – 24 év között
– 25 – 44 év között
– 45 – 64 év között
– 65 év felett
Életkor meghatározásában a verseny évében december 31-ig bezáróan betöltött életkor a mérvadó.

17 km:

Zebegény – Nagymaros – Zebegény. Jó kondiban lévő felnőtteknek, akik a 8 km-t keveslik, de a 25 km-re még tovább kell készülniük. Minden célba érkezőnek egy befutóérmet adunk. Ezenkívül a versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi) és korcsoportonként (külön női és külön férfi) az első 3 helyezettet díjazzuk.

Kategóriák:

– 16 – 24 év között
– 25 – 44 év között
– 45 – 64 év között
– 65 év felett
Életkor meghatározásában a verseny évében december 31-ig bezáróan betöltött életkor a mérvadó.

8 km:

Zebegény – Szob – Zebegény. Elsősorban olyan ifjaknak és felnőtteknek ajánljuk, akik nemrég kezdtek megbarátkozni a futással, akik szeretnék megtapasztalni a közös futás, versenyzés élményét gyönyörű környezetben, jó hangulatban. Minden célba érkezőnek egy befutóérmet adunk. Ezenkívül a versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi) az első 3 helyezettet díjazzuk.

2 km Gyerek futam:
Gyerek futam, akiket a szülők rajtszám nélkül kísérhetnek. Nincsenek korosztályok, időmérés, sem külön eredményhirdetés, mivel a gyerekeket nem versenyeztetni akarjuk, csak a közös futás öröme számítson. A célban minden gyermeknek egy érmet adunk!

Szintidő:

A 25 km mezőnynek 7:30/km. Záró bringa kíséri a mezőnyt. Azok a futók akik az első 17 km-en 7:30/km tempónál lassabban érnek Nagymarosról vissza Zebegénybe, már nem futhatnak tovább Szob felé.

A nevezési díj tartalmaz (25 km, 17 km, 8 km):

 • részvételt a versenyen
 • rajtszámot
 • chipes nettó időmérést
 • egyedi befutóérmet
 • frissítést a pályán és a célban
 • orvosi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • 27% Áfát

dav
A nevezési díj tartalmaz (2 km):

 • részvételt a versenyen
 • rajtszámot
 • befutóérmet
 • frissítést a célban
 • biztosított útvonalat
 • orvosi felügyeletet
 • 27% Áfát
Nevezési díjak:

25 km (16 éves kortól) 17 km (16 éves kortól) ( limit: 500 hely)
Április 12-től május 22-ig 6.500 Ft. Május 23-tól szeptember 17-ig 7.000 Ft

8 km (12 éves kortól) ( limit: 300 hely)
Április 12-től május 22-ig 5.000 Ft. Május 23-tól  szeptember 17-ig 5.500 Ft

2 km (12 éves korig) (A gyerek futam előnevezését lezártuk. )

Nevezés (online 2018. április 12. – szeptember 17.):

A nevezési lap kitöltése után a  nevezési díjat a Proathlon Bt bankszámlaszámára kell átutalni. A beérkezett befizetés után emailben küldjük a számlát. A verseny napján a rajtszám átvételéhez egy fényképes igazolvány felmutatása szükséges. A rajtszám felvétel felelősségvállalási nyilatkozat aláírásával történik.
A nevezési díj 70%-át visszafizetjük abban az esetben ha 30 nappal a verseny előtt emailben a versenyző lemondja indulását. Ezután lemondásokat már nem áll módunkban elfogadni, és pénzt visszatéríteni sem tudunk. Benevezett, de a versenyen el nem induló versenyző nevezési díjának visszatérítésére nincs lehetőség.
Proathlon Bt
Raiffeisen Bank: 12010374-00146880-00100006

Nevezés átruházás

Szeptember 14-e 15 óráig a nevezések átruházhatók másik versenyzőre. Ennek a regisztrációs díja 1500,-Ft
A következő módon tudjuk átírni:
Az eredeti nevező a bankszámlaszámunkra azonosító kóddal együtt utalja át a regisztrációs díjat, és e-mailben küldje el az info@panoramafutas.hu címre az alábbi adatokat:

 • eredeti nevező neve, email címe és azonosító kódja
 • a helyette nevező adatai (név, születési év, lakcím, email cím, telefonszám)
  Figyelem: versenytáv, póló méret-rendelés módosításra nincs lehetőség!

Vis maior: 

A résztvevők biztonsága érdekében a pálya teljes vagy egy-egy szakasza változhat vagy törlésre kerülhet. Amennyiben vis maior helyzetben a verseny nem kerül megrendezésre vagy csak módosított pályán, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. Kánikula esetén a rajt időpontokat változhatnak.

Szabályzat:
A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak előzetes engedéllyel, egyeztetett formában és módon végezhető.

A teljes távot nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő, vagy egyéb – a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.

A verseny útvonalain kötelező betartani a jobbra tarts elvet.
A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy babakocsival, kutyával futni tilos. A versenyzőknek kötelező felsőruházatot viselni, és a rajtszámot elől, látható módon feltűzni.  A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedettek.
A versenyen indulóknak tilos elhagynia a kijelölt versenypályát.  A versenyző tudomásul veszi, hogy a verseny útvonalán útburkolati hibák, egyenetlenségek előfordulhatnak amelyek miatt fokozott figyelemmel kell haladnia a versenypályán. Az úthibák okozta balesetekért a rendező nem vonható felelősségre.

A rendezőség fenntartja a jogot, hogy az útvonal sajátosságai (szűk keresztmetszet) és biztonsági okok miatt a résztvevők számát korlátozza, ill. a nevezést a megadott határidő előtt lezárja.
A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát!

A rendezőség a verseny területén és a ruhatárban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén felelősséget nem vállal. Értékmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak!

Az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait. A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

Felelősségnyilatkozat:
A versenyző elismeri, hogy a versenyen a saját felelősségére indul. A nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, melyet a versenyt megelőzően orvosi vizsgálattal erősített meg és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők. A rajtszám cseréje és átadása tilos.
A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
A regisztrációnál elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, azok tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.
A versenyző büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy adatai a valóságnak megfelelnek.

Az online nevezéshez a felelősségnyilatkozat elfogadása szükséges, a versenyzők a rajszám átvételekor aláírásukkal ezt megerősítik.

NEVEZÉS