Félmaraton tavasszal

2017_DKF_rajtAz új szezont áprilisban ismét, a Dunakanyar Félmaratonnal kezdjük. 2017-ben először rendeztük meg, rögtön 1500-an jelentkeztetek, csaknem 800-an a 21 km-es távra. Az időjárás is nekünk kedvezett, tökéletes volt minden, amit ti is sok-sok pozitív visszajelzéssel tudattatok velünk. Ezért 2018-ra nagyobb változtatásokkal nem készülünk, csak pár apróságon csiszolunk még, amikkel még nagyobb élményt szerezhetünk nektek. Az induló létszámot viszont nem sokkal tudjuk emelni, így várhatóan helyszíni nevezésre ismét nem lesz lehetőség. A nevezést már elindítottunk, napról napra gyarapszik a létszám. Amennyiben még maradnak helyek, a nevezési díjak január 1-én emelkedni fognak, erre is érdemes figyelni.
Minden 5 – 12 és 21 km-en indulónak egy mikroszálas 50x30cm-es sporttörölközőt ajándékozunk.


2017_duna-partMilyen a pálya?
Az 5 és 12 km-es pálya újra végig a Duna-part mellett, az EuroVelo 6-os bicikli úton halad, oda-vissza, nincs semmi hegy, könnyen futható, csodálatos kilátásokkal a Dunára, a Pilisre, és a Visegrádi várra.

 

 

 


2017_DKF_25A verseny fő száma, a félmaraton,szintén azon az úton indul és végez, a közép részen viszont ismét Zebegénybe futunk, ahol a különleges hangulatú Petőfi térre kanyarodunk, a templom előtt fordulunk, mielőtt egy rövid hegymenet felvisz a “sárkánydombra” ahol csodálatos panoráma vár ránk. A település szépségét biztos nem felejti el senki, ahogy az emelkedő is nagy élmény lesz, attól is különleges ez a félmaraton. Elég meredeken kell fel- és lefutni, de csak 500 m az egész, pár percről van szó, mindenki meg tudja csinálni, maximum belesétál egy kicsit. 2018-ban újra egy zenekar fog titeket ráhangolni az emelkedőre, ahol egy kis Tour de France ”Alp d’Huez” hangulatot varázsolunk nektek!!

 

 


2017_0001_02_0952_52