Trail útmutató

Sziasztok!

Pár mondattal szeretnénk segíteni, hogy a versenyen már tudjátok mit, merre, hol kell keresni, mire kell figyelni.

Kezdjük az érkezéssel:
Aki már pénteken megérkezik Zemplénbe, mert foglalt ott szállást, annak nem árt már a szombat reggelire is előre gondolni. Ha a szállás nem tartalmaz reggelit (reggel 6 előtt :) ) akkor bizony vinni kell, mivel Füzéren nincs pékség és a közért sem :) Útközben Encsen, Göncön, Sátoraljaújhelyen, esetleg még Pálházán van lehetőség bevásárolni, de az a biztos, ha egy általatok ismert helyen előre beszereztek mindent a másnapi reggelihez.
Füzér terkép2Mi pénteken 15:00-tól várunk Titeket a Művházban, ott egészen este 21:00-ig tudjátok felvenni a rajtszámokat.
Étterem Füzéren és a szomszéd településeken is csak 1-1 található! Akik a krumplistésztára vonatkozó kérdőívet kitöltötték, 18:00-tól sorba állhatnak érte :)
Akik nem jeleztek vissza, előre nézzenek utána, hogy hol tudnak vacsorázni, vagy hozzanak magukkal harapnivalót.

Szombat reggel:
Az egyéni indulóknak volt lehetőség busz szállítás rendelésre. Aki ezt kérte, jöjjön 6-6:30 között a versenyközpontba, azaz a Művházhoz, onnan indulnak a buszok. (Csapattagoknak azért nem volt lehetőség busz rendelésre, mert úgy is saját autóval kell a váltópontokhoz menniük.)


Ha reggel érkeztek a Boldogkő várhoz, akkor ne az aszfaltozott parkolóban parkoljatok, mert ott a buszok fognak fordulni! Váltótagok a út melletti Boldogkő terképparkolóban állhatnak meg, egyéni indulók pedig a 100 m-rel arrébb lévő füves részen. Kora reggeltől lesz ott két ember, aki segíteni fog nektek a parkolásban. A parkolóban öltöző sátrak lesznek, de az autótoknál is öltözhettek, ha nem akartok tolongani :) Az egyéni indulók egy rajtszámmal ellátott táskában/hátizsákban adhatják le a dolgaikat az egyik buszba, amiket a célba viszünk. Ehhez adunk karszalagot a rajtszám mellé, amit a táskákra tehettek.
Váltócsapatok ezt saját autóval megoldják.

Aki csak szombat reggel veszi fel a rajtszámot, a vár bejáratnál az első pénztárnál teheti meg.
A vár amúgy reggel 9:00-ig nyitva tart, rajtszámmal be tudtok menni kicsit szétnézni, és ott a WC-ket is használhatjátok.
A rajtvonalat végül közvetlen a vár előtti térre tettünk, mivel a várból lefelé vezető lépcsőt tömegrajtra kicsit rizikósnak találtuk.

8:30-kor indulnak a váltók, majd 9:00-kor az egyéni indulók!
Az első váltópont Regécen van, autóval kényelmesen 30 perc alatt oda lehet érni, de parkolásra, készülődéshez is számoljatok időt. Mi a rajtidőpontokat és a parkolóhelyeket úgy választottuk, hogy a “nagyon gyors csapatok” is odaérjenek a váltáshoz. Az útvonal Fonyon át amúgy egész jó minőségű.

 

 


 

Regéci vár terképÁtfutás a Regéci váron. Kemény felfelé menet után értek fel a várhoz, amin át is futtok. A főbejárati
alagútnak kicsit alacsony a belmagassága, vigyázzatok a fejetekre :)

 

 

 

 

 

 

 


 

Regéci terképRegécen a váltótagoknak nincs külön parkoló, az útszélen állhattok meg, úgy hogy ne akadályozzatok senkit.
Váltás után ne túl sok időt töltsetek ott, mivel Telkibánya csak 13 km futva, kocsival viszont 40 percre kell számítani (tehát ne ezen a szakaszon készítsétek a legtöbb emlékfotót). Fony-Vilmány szakasz nagyon rossz (kb. 4 km), kevés az aszfalt a lyukak között, itt ne siessetek!

 

 

 

 

 


Telkibánya terképHa Telkibánya központjába érkeztek és a váltás után tovább haladtok a főúton, vigyázzatok a futókra is, van egy rövid szakasz a település után, ahol a futóútvonal (és egybe a turistaútvonal) is ezen az úton halad!

 

 

 


 

Hollóháza. Itt található a futóknak az utolsó frissítőállomás, és szintén van egy pár szász méteres szakasz, amikor egy főúton kell futni. Figyeljetek a forgalomra annak ellenére, hogy nem Hollóház terképnagyon szoktak arra járni, de most a kísérők biztos megnövelik a forgalmat :)

 

 

 

 

 


A cél a Füzéri várban! A váltótagokat és egyéni futók kisérőit kérjük, hogy a településen parkoljanak. A várakat általában olyan magas hegyekre építették, hogy nehéz legyen megközelíteni, bár ettől lesz a jó kilátás :) Füzéren a település és a vár között kb 1 km a távolság. Félúton van egy parkoló, de nem túl nagy, ott rendezők lesznek meg esetleg a nem futóversenyhez érkező látogatók. Viszont szerveztünk nektek oda egy kisbusz járatot (felső parkoló és versenyközpont között) ami körözni fog egész délután, de nem garantált, hogy mindig pont akkor jön amikor odaértek.

Füzér terkép2Befutó a Füzéri várba. Miután befuttok az alsó kapun, pár métert még meg kell tenni a frissítő sátorig, ott mérjük a befutóidőt. A befutóérmet a felső várban adjuk nektek, hiszen oda fel kell mászni, a panorámát nem szabad kihagyni, emlékképeket érdemes itt is készíteni :) Az időmérést biztonsági okokból tettünk az alsó várba, mivel a sziklás lépcső fölfelé néhány helyen elég keskeny és a szerencsére várhatóan szép időjárás miatt nagyobb turizmus forgalomra is kell számítanunk. Tehát fel kell mászni a felső várba, de nem kell sietni, amennyire 45 km után még lehet, kényelmesen lehet felmenni, veszélyes előzés, kerülgetés nélkül!
Váltótagok mindenképpen várjátok a befutó embereteket az alsó vár kapuja előtt és együtt tegyétek meg az utolsó métereket. Fontos, hogy nálatok legyen még a rajtszámotok, mert csak ezzel tudtok befutni a várba! Javasoljuk, hogy  vigyetek a harmadik futónak valami meleg ruhát fel a várhoz.
A kisérők a településen a várgondnokságban tudnak kedvezményes belépőt váltani.

Egyéni indulók a rajtnál leadott csomagokat az alsó várban tudnak felvenni, ahol a cél frissítőállomás is lesz.

Befutó, fotó, panoráma és első frissítés után, lent a látogatóközpontban tudtok zuhanyozni, majd a Művházban 15:00 órától meleg étellel várunk Titeket.

A teljes útvonalat itt tanulmányozhatjátok, természetesen ki is lesz szalagozva.
Ha marad még kérdésetek, keresettek bátran emialben vagy telefonon.

Jó felkészülést az utolsó napokra! Pihenjetek, töltsétek fel a raktáraitokat.