Dunakanyar Félmaraton útmutató

Azoknak az indulóknak, akik először indulnak nálunk, összeírtunk egy kis tájékoztatót, amiben a leggyakrabban felmerülő kérdésekre találhatnak választ.

Utazás – érkezés – parkolás
nyugati-nagymarosVonat: Aki Pestről (Pest-Vác útvonalról) jön, annak mindenképpen ajánljuk, hogy vonattal jöjjön. A vonat a Nyugati pályaudvarról 40 perc alatt ér Nagymarosra. Nagymaros-Visegrád állomástól 200 m-t sétálva juttok el a versenyközpontig. Így nem fogtok dugóban állni, nem kell parkolót keresni, ruhatár lesz, tehát nincs szükség arra, hogy a kísérőknél vagy kocsiban tudjátok hagyni a cuccaitokat.
A menetrend szerint 7:07, 7:41, 7:45 és 8:07-kor lehet 7-én a Nyugatiból indulni, 7:48 – 8:48 között érkeznek a vonatok a Nagymaros-Visegrádi állomásra. Azt javasoljunk, hogy legkésőbb a 7:41-8:23-as vonattal érjetek ide, így még kényelmesen fel tudjátok venni a rajtszámot, öltözésre és a bemelegítő tornán való részvételre is marad idő.

parkolas-nagymarosAutó: Ha mindenképpen kocsival szeretnétek jönni, akkor arra figyeljetek, hogy Pestről indulva a „legrövidebb” útvonal a GPS szerint Visegrádon keresztül megy. Akik ezt az útvonalat választják, számolják bele, hogy ott van a KOMP, amivel át kell jönni a Dunán. A komp minden óra 45-kor indul Visegrádról, tehát legkésőbb a 8:45-össel kell átjönni. Ha ezt az útvonalat választjátok, érdemes a kocsit Visegrádon hagyni, van ott ingyenes és fizetős parkoló is pár 100 m-re a komptól (közvetlenül a komp állomás melletti parkolóban nem lehet hagyni az autót). Kocsi nélkül olcsóbb a komp és 50 m-re a rajt-cél területtől köt ki Nagymaroson.

Pest, Észak Mo: ha az M2-en jöttök (ott most hosszú útszakaszon 60km/h  sebességkorlátozás van útépítés miatt) akkor a Vácnál lévő körforgalomból Szob felé kell kijönni, ahonnan a 12-es főúton juttok el Nagymarosra. A versenyközpontban nem lehet parkolni, ezért érdemes már előtte a pályaudvari parkolóban és a környéki utcákon hagyni az autót. Figyeljetek arra, hogy csak szabályosan parkoljatok, ne akadályozzatok senkit! A 12-es főút mellett nem szabályos parkolni!

Győr, Nyugat Mo: Nyugati irányból kocsival van lehetőség Szlovákián keresztül jönni, Esztergom-Párkány-Letkés-Szob-Nagymaros útvonalon. Ha ezt az utat választjátok, akkor Nagymarosra érkezve hajtsatok be jobbra valamelyik kis utcába és hagyjátok ott az autót. Onnan ki tudtok sétálni a Duna-partra és a futópályán besétálhattok a versenyközpontba. Az első, legtávolabbi utca (Selmecbánya utca) is csak 1 km-re van a rajt-cél kaputól. Az utcákban ingyenes a parkolás, de itt is figyeljetek arra, hogy a helyi lakosok is ki és be tudjanak járni.

nagym_helysz
A versenyközpont a Fő téren található, alig 200 m-re a vasútállomástól! Nevezés, rajtszámátvétel a Művházban lesz, női öltöző a közösségi házban, férfi öltöző és ruhatár az általános iskolában lesz. Minden csak 50 -100 m távolságra van egymástól, tehát nem kell nagy területet bejárnotok, ha mindent igénybe szeretnétek venni. Az öltözőkben van zuhanyzási lehetőség (de csak korlátozott számban).

Ruhatár: A ruhatár ingyenes, lelkes, kedves, megbízható emberekkel, de garanciát természetesen nem tudunk vállalni a leadott cuccokért. Kérjük, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében táskában, hátizsákban, stb. adjátok le a ruháitokat, ne külön 1-1 ruhadarabot.

WC: Fontos, mivel mindenkinek kell :) A Művház oldalában találtok 4-4 db női és férfi WC-t, meg ugyanannyit a női és férfi öltözőkben. Ezen felül lesz még sok mobil WC is közel a rajtvonalhoz (lásd térkép)

Nevezés-rajtszámátvétel

Április 6-án 16:30-18:30 között a Művházban.

Április 7-én 7:00-10:00 között a Művházban.

Aki a közelben lakik, vagy már a verseny előtti napon érkezik, kérjük, hogy már pénteken vegye fel a rajtszámot. A rajtszám felvételhez nincs szükség a visszaigazoló emailre vagy számlára (amennyiben a rajtlistán szerepeltek), elég a neveteket mondani, viszont mindenki csak a saját rajtszámát vegye át vagy hozzon meghatalmazó levelet!
04.06. csütörtöktől a végleges rajtlista, rajtszámokkal együtt elérhető lesz a honlapon.

Program
Ahogy a honlapon szerepel, a rajtok időpontja a következőképpen alakul:
21 km – 10:00-kor
12 km – 10: 20-kor
5 km – 10:30-kor
400 m – 10:35-kor
A rajtzónába 3 helyen lehet belépni, a tervezett futótempótól függően sorakozzatok be, így a rajt utáni lökdösődés elkerülhető.

A rajtszámot elől, jól látható módon kell viselni. Ha eltakarjátok, nem működik rendesen az időmérés, mivel a chip a rajtszám hátulján van rögzítve, és a rólatok készült, ingyen letölthető fotókat sem fogjátok megtalálni. (megjegyzés: akármennyire is felmelegszik az idő ;) a felsőruházat viselés kötelező. Kutyákkal, babakocsival indulni nem lehet!)

Rajt után már csak futni kell. Eltévedni nem lehet. Jó versenyzést!