2. Dunakanyar Félmaraton

2018_Dunakanyar_Felmaraton_fb_coverTavasszal is nagyon szép a Dunakanyar, így áprilisban megrendezzük a félmaratonunkat. A Duna-parton kívül ezen a versenyen egy kis szintkülönbséget is beleteszünk az útvonalba, hogy nagyobb legyen a kihívás és még szebb legyen a látvány is.

Időpont 2017.04.07-08.

Rajt és cél: Nagymaros, Főtér

Távok:
 21 km, 12 km, 5 km, 2 km és 400 m  gyerekfutam

Program
Rajtszám átvétel a Nagymarosi Művelődési Házban
április 7. 14:00-18:00-ig
április 8. 7:00-9:30-ig

1. Dunakanyar Félmaraton rajt:
21 km 10:00
12 km 10:20
5 km 10:30
2 km  ..
400 m ..

Frissítés: víz és iso 6 km, 10 km, 15 km és a célban

Díjazás: serleg abszolút első 3 nő és férfi, és befutóérem mindenkinek

21 km:
A rendezvény főszáma. Minden célba érkezőnek befutóérmet adunk. Ezen kívül a versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi) és korcsoportonként (külön női és külön férfi) az első 3 helyezettet díjazzuk.

Kategóriák:

– 16 – 24 év között
– 25 – 44 év között
– 45 – 64 év között
– 65 év felett
Életkor meghatározásában a verseny évében december 31-ig bezáróan betöltött életkor a mérvadó.

12 / 5 / 2  km:
Elsősorban olyan ifjaknak és felnőtteknek ajánljuk, akik nemrég kezdtek megbarátkozni a futással, akik szeretnék megtapasztalni a közös futás, versenyzés élményét gyönyörű környezetben, jó hangulatban. Minden célba érkezőnek egy befutóérmet adunk. Ezenkívül a versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi)  az első 3 helyezettet díjazzuk

400 m:
Csak gyermekeknek. Nincsenek korosztályok, sem külön eredményhirdetés, mivel a gyerekeket nem versenyeztetni akarjuk, csak a közös futás öröme számítson. A célban mindenkinek egy érmet adunk!

Pálya: 
Tervezett útvonal

Szintidő:
A 21 km mezőnynek 7:30/km. Záró bringa kíséri a mezőnyt.

Nevezés:
2017. október 2-ától – 2017.március 30-ig.

A nevezés csak a nevezési díj átutalásával együtt érvényes. A nevezési díj beérkezésének határideje a nevezéstől számított 2 munkanap. Ennek lejárta után a  nevezések (a pénzügyileg nem rendezett nevezések) törlődnek. Tehát csak úgy érdemes kitölteni a nevezési lapot, ha egy időben elintézed az átutalást is!  Érvényes nevezés esetében a versenyzőt rajtszámmal együtt feltüntetjük a honlapon elérhető rajtlistán. A verseny rendezői szervezési okok miatt a résztvevők számát korlátozzák.

A nevezési díj tartalmaz (21 km, 12 km, 5 km):

 • részvételt a versenyen
 • időmérést
 • befutóérmet
 • ingyen letölthető fotókat
 • frissítést a pályán
 • orvosi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • 27% Áfát

A nevezési díj tartalmaz (2 km, 400 m):

 • részvételt a versenyen
 • befutóérmet
 • ingyen letölthető fotókat
 • biztosított útvonalat
 • orvosi felügyeletet
 • 27% Áfát

Nevezési díjak:

21 km (16 éves kortól)

12 km (12 éves kortól)

5 km (12 éves kortól)

2 km

400 m (12 éves korig)

Nevezés (online október 2-ától):

A nevezési lap kitöltése után a  nevezési díjat a Proathlon Bt   12010374-00146880-00100006  számú bankszámlaszámára kell átutalni. A beérkezett befizetés után emailben küldjük a számlát és a rajtszámot. A verseny napján a rajtszám átvételéhez egy fényképes igazolvány felmutatása szükséges és elegendő (befizetésről igazolás nem szükséges). A rajtszám felvétel felelősségvállalási nyilatkozat aláírásával történik.
A nevezési díj 70%-át visszafizetjük abban az esetben, ha 30 nappal a verseny előtt emailben a versenyző lemondja indulását. Március 2. után lemondásokat már nem tudunk fogadni.  Az indulási jogok NEM átruházhatók más versenyzőre!

Technikai futópóló:
Részleteket ehhez lásd:

Egyéb tudnivaló:
A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak előzetes engedéllyel, egyeztetett formában és módon végezhető.

A teljes távot nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő, vagy egyéb – a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.

A verseny útvonalain kötelező betartani a jobbra tarts elvet.
A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül, babakocsival, kutyával futni nem engedélyezett! A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedettek.

A rendezőség a verseny területén és a ruhatárban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén felelősséget nem vállal. Értékmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak!

A rendezőség fenntartja a jogot, hogy az útvonal sajátosságai (szűk keresztmetszet) és biztonsági okok miatt a résztvevők számát korlátozza, ill. a nevezést a megadott határidő előtt lezárja.
A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát!

Az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait. A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

Vis maior:
A résztvevők biztonsága érdekében a pálya teljes vagy egy-egy szakasza változhat vagy törlésre kerülhet. Amennyiben vis maior helyzetben a verseny nem kerül megrendezésre vagy csak módosított pályán, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Felelősségnyilatkozat:
A versenyző elismeri, hogy a versenyen a saját felelősségére indul. A nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, melyet a versenyt megelőzően orvosi vizsgálattal erősített meg és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők. A rajtszám cseréje és átadása tilos.
A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
A regisztrációnál elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, azok tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.
A versenyző büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy adatai a valóságnak megfelelnek.

Az online nevezéshez a felelősségnyilatkozat elfogadása szükséges, a versenyzők a rajtszám átvételekor aláírásukkal ezt megerősítik.